ZNO: A kémiával rajtolt az idei érettségi

Május 21-én startolt el az idei külső független tesztelés (ZNO) Ukrajnában. Az első érettségi vizsgát kémiából írják. A felmérők május 21. és június 15. között zajlanak. 

A kémia tantárgy nem tartozik a legnépszerűbbek közé a diákok körében. Erre a tesztvizsgára mindössze 13 ezren jelentkeztek, írja az osvita.ua.

Hamis ZNO-megoldásokat kínálnak megvételre

Az idén országszerte viszont közel 390 ezer diák regisztrált a ZNO-ra. Ez az egyik legmagasabb létszám az elmúlt években.

A kémia teszt 52 feladatot áll, amelynek megoldására 150 perc áll rendelkezésre.

Melyik szakokhoz kell az ukrán nyelv és irodalom ZNO?

A végzősöket emlékeztetik, hogy minden vizsgára vigyék magukkal a személyi igazolványukat és a vizsgabehívót, mert anélkül nem engedik be őket a terembe.

Az épületbe való belépés előtt kötelező lázmérésen esnek át a fiatalok, illetve felszólítják őket a kézfertőtlenítésre és a maszkviselésre.

A legtöbb érettségiző középiskolai végzős (56%), szakiskolák és felsőoktatási intézmények hallgatói (30%), illetve korábbi évek végzősei (13%). Az idén ismét úgy döntöttek, hogy nem kötelező az érettségi, csak annak kell részt vennie a ZNO-n, aki a felsőoktatásba készül. Ezzel szemben, aki arra szánja magát, hogy mégis megpróbálja az emelt szintű érettségit, már a matematika vizsgával is meg kell birkóznia. Erről egy másik cikkünkben írtunk bővebben:

Kötelező a matematika érettségi │KISZó-háttér

ZNO: A legjobbak 10 000 hrivnyát kaptak

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó