Megérkeztek az ukrán katonák Magyarországra

Az Európai védelmező (Saber Guardian – 2021) nevű hadgyakorlat aktív fázisához készülnek elő a zsitomiri rohamosztagosok – jelentette Facebook-oldalán az Ukrán Fegyveres Erők Légideszant Csapatainak parancsnoksága.

A közlemény szerint a 95. légideszant dandár Tarasz Szenyuk ezredesről elnevezett 13. különálló légi támadó zászlóalja vesz részt a nemzetközi hadgyakorlaton. Az alakulat tagjai a nap folyamán a közelharcot, valamint az alkalmazkodási képességeket gyakorolták. Továbbfejlesztik azokat az ismereteket és készségeket, amelyeket alkalmaznak majd a többnemzetiségű gyakorlat során.

Az ukrán egységhez ellátogatott Volodimir Kalitinszkij ezredes, a budapesti ukrán nagykövetség védelmi attaséja és elbeszélgetett a képzés résztvevőivel.

„Biztos vagyok abban, hogy az ukrán légideszantosok, akik kelet-ukrajnai harcokban komoly tapasztalatokra tettek szert az orosz megszálló erőkkel vívott harcokban, becsülettel képviselik hazánkat a “Saber Guardian – 2021″ gyakorlat során” – idézték a közleményben Kalitinszkijt.

A nap végén az ukrán deszantosok megbeszélést folytattak az amerikai fegyveres erők katonáival, amelynek során mindkét félnek lehetősége nyílt megismerkedni mindkét ország hadseregének fegyverzetével.

Kapcsolódó írásunk:

Ukrán katonai alakulat lépte át a magyar-ukrán határt

Forrás:
KISZó/Facebook

Post Author: KISZó