Nem lehetett ráismerni a Minajra, revans helyett újabb ungvári zakó

Prikarpattya

Az elmúlt heti szereplések alapján csak a Munkácsi FC dicsérhető csapataink közül. A Minaji FC szezonbeli legsúlyosabb vereségét szenvedte el, nézni is rossz volt bátortalan, gyatra futballjukat. Az Ungvári FC ugyan jól kezdett Ivano-Frankivszkban, de a vége itt is csúnya lett.

Igor Leonov két biztató döntetlennel kezdett a Minaji FC kispadján.

Vendégségben Lembergben – több is lehetett volna belőle

A Dnyipro elleni idegenbeli bajnokin viszont rá sem lehetett ismerni az előző fordulóban a Ruh otthonában még bravúrosan pontot szerző gárdára. Az új vezetőedző már a szünet előtt hármat cserélt, két kapott gól után a huszadik percben a kapusát is lehozta. Ám semmi sem segített, játékosai megmagyarázhatatlanul megszeppenten játszottak, és a három gólos félidei hátrány után fájóan sima, 4–0-ás vereséget szenvedtek. Igor Jovicevic együtteséből Ivan Huculjak, a nyári Eb-n a válogatottat a negyeddöntőbe juttató Artem Dovbik, Olekszandr Pihaljonok és a Dinamo-nevelés Nazarij Ruszin iratkozott fel a gólszerzők közé. A szezon eddigi legrosszabb meccsét a következő felállásban produkálta az Ung-vidéki klub: Kucser (Penykov) – Honcsar, Vekljak, Matics, Szinyohub – Bilonog, Knis (Mjakusko), Meszhi (Hahljov), Petruszenko, Kulijev (Bajdal) – Visnyevszkij (Szeleznyov).

A javításra november 6-án nyílik lehetőség. A Minaji FC igazi 6 pontos meccset vív a sereghajtó Mariupol ellen. A szombati találkozót 13 órai (közép-európai idő) kezdettel rendezik az ungvári Avangard-stadionban.

Az ukrán Premier Liga 13. fordulójában győzelemmel hangolt a Barcelona elleni BL-meccsre készülő Dinamo Kijev és a Real Madridhoz látogató Sahtar Doneck. Gálázott a Zorja, s ezzel visszavette az elmúlt években gyakorlatilag kisajátított harmadik helyét a bajnokságban.

Eredmények: Mariupol–Dinamo 2–3, Sahtar–Deszna Csernyihiv 4–1, Ingulec–Veresz Rivne 0–0, Kolosz Kovalivka–FK Lviv 0–1, Ruh–Olekszandrija 0–0, Metaliszt-1925–Zorja Luhanszk 1–6, Vorszkla–Csornomorec 0–0, Dnyipro–Minaji FC 4–0.

Az állás: 1. Dinamo 35 pont, 2. Sahtar 32, 3. Zorja 26, 4. Vorszkla 25, 5. Dnyipro 25, 6. Olekszandrija 20, 7. Veresz 19, 8. Metaliszt 19, 9. Deszna 18, 10. Ruh 13, 11. Kolosz 11, 12. FK Lviv 10, 13. Ingulec 9, 14. Minaj 8, 15. Csornomorec 8, 16. Mariupol 4.

A tavaszról előrehozott második kör első játéknapjával folytatódott a másodosztályú országos labdarúgó-bajnokság. A sereghajtó Ungvári FC Ivano-Frankivszkba látogatott. Lett volna miért törleszteni, hiszen a nyitányon a Prikarpattya valósággal kivégezte az ungváriakat. A két csapat első találkozója 6–0-ás vendégsikerrel zárult Ungváron.

Ungvári sokk, munkácsi öröm

A 18. percben jött is a revans, Viktor Homcsenko a mieinket juttatta előnyhöz, de Rosztiszlav Volosinovics közvetlenül a szünet előtt egyenlített, a második játékrész elején pedig a vezetést is megszerezte. A 3–1-es végeredményt a két csapat első találkozóján is eredményes Ivan Szondej állította be negyedórával a vége előtt.

Bohdan Blavackij együttese 9 ponttal sereghajtó. A csapat helyzete, főként a mutatott teljesítmény alapján eléggé kilátástalan. S ha még hozzávesszük, hogy a hétvégi játéknapon a listavezető, fél lábbal már premier ligás Metaliszt Harkiv érkezik Ungvárra, különösen komor a helyzet. A második helyen tanyázó Krivbasz Krivij Rih gárdáját 7 ponttal megelőző listavezető november 7-én, vasárnap 13 óra 15 perces (közép-európai idő) kezdettel lép pályára az Avangard-stadionban.

Minajjal és Ungvárral ellentétben legalább Munkács megörvendeztette a szurkolóit. A derceni akadémia növendékei Csernyihivben nyertek 2–0-ra, s magabiztosan őrzik hatodik helyüket 16 forduló után. Mindkét játékrészre jutott egy-egy munkácsi gól. Előbb Szerhij Szteny, majd Makszim Hirnij volt eredményes. A következő játéknapon a szomszédvár Bukovinát látják vendégül november 5-én, pénteken.

A hétvégi játéknap után Ukrajnában is minden a válogatottról fog már szólni. Az ukrán labdarúgó-válogatottra sorsdöntő összecsapás vár november 16-án, Zenicán. Olekszandr Petrakov megbízott szövetségi kapitány együttesének győznie kell Bosznia-Hercegovina vendégeként, hogy a pótselejtezőt érő második helyen végezzen csoportjában.

Előtte még, november 11-én Bulgáriával játszanak barátságos találkozót Odesszában. A keret tagja az FTC-ben újabban mellőzött Alex Zubkov is, míg a korábbi fradista, a Legia Varsóba szerződő Igor Haratin a vésztartalékok között szerepel. Íme, az ukránok kerete:

Kapusok: Pjatov, Buscsan, Riznik.

Védők: Zabarnij, Karavajev, Timcsik, Matvijenko, Krivcov, Kornyijenko, Szobol, Kacsaraba.

Középpályások: Bujalszkij, Saparenko, Szidorcsuk, Cigankov, Sztepanenko, Zincsenko, Malinovszkij, Kovalenko, Zubkov, Jarmolenko.

Támadók: Jaremcsuk, Dovbik, Szikan, Harmas.

Forrás:
KISZó/DGY/Fotó:Ungvári FC
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó