Megdöbbentő bejelentés: atom- és vegyifegyver-támadásra készítik fel a lembergi lakosokat

Andrij Szadovij Lemberg polgármestere a lengyel Polsat Newsnak adott interjút, amiben arról is beszélt, hogy egy esetleges atomkatasztrófára és vegyifegyver-támadásra készítik fel a nyugat-ukrajnai város lakóit – adta hírül a Lviv1256.com hírportál.

A polgármester kiemelte, hogy a városi tanács az elmúlt két hónap során több nukleárisbaleset-elhárítási gyakorlatot is tartott már. Szadovij szerinte Oroszország provokációra készül a zaporizzsjai atomerőműben.

„Megfelelő komolyan beszélünk erről az emberekkel. Ez nem vicc. Szeptembertől az iskolákban a tananyag részét képezi majd atom- és vegyifegyver-támadásra való felkészítés” – magyarázta a városvezető. Hozzátette: “úgy élünk, mint izraeliek, bármikor bekövetkezhet egy légicsapás”. „Szeretném, ha a lengyel városok lakói is követnék a példánkat, mert ez az ellenség létezik, és folyamatosan támad” – figyelmeztetett a polgármester.

Szadovij azt is elárulta, hogy a régióban 28 sugárzás- és vegyianyag-ellenőrző állomást létesítenek, amelyek közül kettőt Lembergben állítanak fel.

Kapcsolódó:

Az Ukrajnában növekvő nukleáris veszélyről tárgyalt a brit, az amerikai, a francia és a német vezető

Mostantól sugárzásveszély, vegyi és biológiai támadás esetén is jelezhetnek a légvédelmi szirénák

Nagyon veszélyes, ami a zaporizzsjai atomerőmű körül zajlik

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó