Elszakadt a cérna: megvertek egy férfit az asztélyi határátkelőnél

Egyre nehezebben viselik az idegőrlő, több órás várakozási időt az asztélyi közúti határátkelő előtt feltorlódott járművek utasai. Már annyira eldurvult a helyzet, hogy csütörtökre virradó éjszaka tettlegességig fajult egy vita a sorban állók között, írja a Munkachevo net.

A hírportál saját rendőrségi forrásaira hivatkozva, azt közölte, hogy orvosi ellátásra szorult egy férfi, akit állítása szerint a határállomás közelében vertek meg. A rendőrség hivatalos oldalán egyelőre még nem adott hírt az esetről.

Néhány hete állítólag késelés is történt a határátkelőn, a legnagyobb közösségi oldalon arról számoltak be helyi lakosok, hogy egyik éjszaka a szirénázó mentőautót hallottak, amely a határátkelőhöz sietett. Ezt az értesülést sem erősítették meg a szervek.

A konfliktusok általában abból adódnak, hogy megkerülve a több kilométeres kocsisort soron kívül próbálnak átjutni a határon, ami általában kiveri a biztosítékot a sorban állóknál.

Most már több mint három hónapja hosszú a várakozási idő az ukrán–magyar közúti határátkelőkön, amit csak tovább tetézett, hogy néhányat közülük ideiglenesen le is zártak. A Beregsurány–Asztély határállomás bizonyult az elmúlt időszakban a legforgalmasabbnak. A határőrszolgálat csütörtök reggeli jelentése szerint 200 autó várakozik most a határsorban. Csapnál 30 autó vesztegel a határátkelő kilépő oldalán.

Kapcsolódó írásaink:

Embertelen sorok az asztélyi határátkelőnél (Videók)

Már a patkányok is megjelentek az asztélyi határátkelőnél

Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó