Részletek a hegyekben eltűnt kijevi turista haláláról

Két és fél hónapnyi kutatás után megtalálták a Kárpátokban eltűnt 40 éves kijevi turistát. Olekszij Kusnyiruk holttestére április 27-én a Magura hegység lábánál lévő patak melletti szurdokban bukkantak.

A férfi még február 13-án tévedt el a Gemba-hegy közelében. Kusnyiruk nem egyedül indult neki az útnak, barátja is elkísérte. A két férfi síelni indult, ám a rossz látási viszonyok miatt nem találták az ösvényt. A sötétben szétváltak. A hegyimentők másnap délután akadtak rá az első turistára.

Egyhavi intenzív, ámde eredménytelen keresést követően nem találtak semmilyen nyomot, ezért a kutatást felfüggesztették. A turistát eltűntnek nyilvánították. Natalija Batir, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) kárpátaljai kirendeltségének szóvivője akkor arról tájékoztatott, a keresést újraindítják, amint eltűnik a hótakaró.

Olekszij, az elhunyt gyermekkori barátja és druszája a TSN újságíróinak elmesélte a keresés részleteit. Mint mondta, a barátok és a rokonok nem békéltek meg a helyzettel, ezért ő és további hét ember április 25-én a hegyimentőkkel együtt indult az eltűnt keresésére.

Az említett barát elmondta, az elhunyt hozzátartozói számára továbbra is rejtély, hogyan maradhatott egyedül Olekszij Kusnyiruk.

Túratársa, Szerhij ugyanis folyamatosan ködösít az akkor történteket illetően.

A gyanú amiatt merült fel, mert rábukkanása idején zúzódások voltak a szeme alatt. Ezeket azzal magyarázta, hogy azt már a visszatérése után szerezte Kijevben. A mentők azonban azt állítják, a monokli a megtalálása idején is rajta volt – fejtette ki Olekszij.

Szerhij, a megtalált turista nem volt hajlandó kommentálni az eseményeket.

A hegyimentők 1,5 kilométeres magasságban keresték az eltűnt kijevit. Magyarázatuk szerint az áldozat valószínűleg jeges területre lépett és megcsúszott. Holttestét hét kilométerre az eltűnés helyszínétől, majdnem 200 méterrel lejjebb találták meg.

A holttest lehozatalában 15 hegyimentő vett részt, az elhunytat Fülöpfalvára (Pilipec) szállították, ahol a holttestet átadták a hatóságoknak.

Megrázó videó: Így hozzák le a Kárpátokban eltévedt kijevi turista holttestét

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó