Egy helyre tíz jelölt jut az előrehozott választásokon

Ukrajna ismét a voksolás lázában ég. A kétfordulós tavaszi elnökválasztás után július 21-én az előrehozott parlamenti választásokra kerül sor. Sőt, hogy teljes legyen az elkezdődött hatalomcsere nagy az esélye annak, hogy ősszel önkormányzati választások következnek.

Egyelőre azonban korlátozódjunk a július harmadik vasárnapján esedékes parlamenti választásokra. A Központi Választási Bizottság (CVK) már lezárta a regisztrációs folyamatot.

A 450 mandátumért 4666 jelölt száll harcba, ebből 2331 egyéni kerületben indul, a többiek, 2335-en a 18 induló párt listáján szerepelnek.

Az egyéni indulók kétharmada (1507) függetlenként regisztrált, 824-en pedig valamelyik párt támogatásával küzdenek meg a mandátumokért.

Mint azt a KISZó Online már jelezte: a hat kárpátaljai egyéni választókerületből háromban találkozhatunk a magyarság közös jelöltjével. A Beregszászt és Nagyszőlőst is magában foglaló körzetben dr. Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az Ungvári járásban Barta József, a kulturális szövetség és a megyei tanács alelnöke, a Munkácsiban pedig Tóth Miklós, az UMDSZ elnökségi tagja, megyei képviselő száll ringbe.

Arról is olvashattak híroldalunkon, hogy a magyarság rosszakarói már nemtelen, aljas álhírekkel is próbálkoznak, csakhogy megtörjék a magyar erők egységét.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó