Koronavírus: Kijevben egy kórház már megtelt betegekkel

A koronavírusos betegek kezelésére kijelölt kórházak egyike teljesen megtelt az ukrán fővárosban – közölte online tájékoztatóján Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester. Eközben szombaton ismét csúcsot döntött az újonnan regisztrált fertőzöttek száma Ukrajnában, megközelítve a 6500-at és több mint százan haltak meg az elmúlt napban.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatok alapján 6410 új esettel 293 641-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 109 újabb halálos áldozattal 5517-re. Eddig 124 113-an gyógyultak meg az országban.

A Kijevi Közgazdasági Iskola szakértői legfrissebb előrejelzésükben azt prognosztizálták, hogy

ha a kormányzat nem vezet be szigorúbb korlátozásokat a mostaniaknál, novemberben már napi tízezerrel is nőhet a fertőzöttek száma,

az elhunytaké pedig az év végéig megközelítheti a húszezret.

A KISZó megírta, hogy Igor Terehov, a vörös zónába sorolt kelet-ukrajnai Harkiv polgármester-helyettese ugyanakkor pénteken kijelentette, hogy a városban nem fogják leállítani a tömegközlekedést, így a metrót sem, nem zárják be a piacokat és a bevásárlóközpontokat, utóbbiakban csak a szórakoztató létesítmények munkáját függesztik fel. Mindez azonban követelmény lenne a besorolás alapján.

Megfertőződött az első kormánytag is: Olekszij Csernisov területfejlesztési miniszter maga hozta nyilvánosságra, hogy elkapta a vírust, ezért házi karanténba vonult.

Megdöbbentő felvételek kerültek elő arról, hogy az egyik kórházban már a folyosón is fekszenek a betegek.

Arról is írtunk, hogy a covid a hatvanasok körében szedi az áldozatait.

Forrás:
KISZó/MTI

Post Author: KISZó