Potápi: a kárpátaljai magyarok a magyar jelölteket támogassák

Nagyon fontos, hogy az október 25-i ukrajnai önkormányzati választásokon a kárpátaljai magyarok a magyar jelölteket támogassák – jelentette ki kétnapos kárpátaljai látogatása alkalmával Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Külön kitért a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) megyei listája támogatásának fontosságára, mert – mint rámutatott – így az eddig elnyert pozíciókat meg tudja őrizni és erősíteni a helyi magyarság.

Az államtitkár közölte: ha a politikai intézményrendszer bírja a kárpátaljai magyarok bizalmát, akkor nagyon sokat tud tenni a megmaradás és a kitűzött célok elérése érdekében. A nemzeti összetartozás fontosságát is hangsúlyozva utóbbi között említette az oktatási, kulturális, szociális és egészségügyi, valamint politikai intézményrendszer fejlesztését.

Nem sokkal korábbi kárpátaljai látogatása során Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is szavazásra buzdította az itt élő magyarokat.

Mint ismert, az UMDSZ nem indított megyei listát, amit a szervezet elnöke azzal indokolt, hogy nem szeretnék veszélyeztetni a partnerszervezet bejutását.

Forrás:
KISZó/MTI

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó